< 5x de allerleukste winteruitjes | Magazine.nl

5x de allerleukste winteruitjes

winteruitjes

Nu de eerste sneeuw is gevallen is de winter pas écht begonnen. Ook als je niet op wintersport gaat, is er tijdens de koude wintermaanden genoeg te beleven. Natuurlijk houden we van spelletjes doen bij de openhaard, maar ga er 's winters ook lekker op uit! De leukste winteruitjes staan hier voor je op een rij.

Wat te doen in de winter?

De Kerstvakantie is voorbij, maar dat wil niet zeggen dat we niet meer van de winter kunnen genieten. Ook al is het koud, dit seizoen heeft genoeg te bieden. Als het sneeuwt is het tijd voor winterpret: sleeën, een sneeuwpop maken en een sprookjesachtige winterwandeling. Maar ook zonder winters weer is er genoeg te doen.

1. Schaatsen

Stiekem hopen we dat het dit jaar wel hard genoeg gaat vriezen. Dan laten we onze schaatsen slijpen en gaan we zo snel mogelijk het ijs op. Maar ook zonder natuurlijk ijs, kun je schaatsen. Er zijn in Nederland namelijk genoeg ijsbanen waar je heel veel winterpret kan beleven. Naast indoor schaatsen, kun je natuurlijk ook op verschillende plekken indoor skiën of snowboarden.

2. Winterwandeling maken

Ook al zijn de bomen nu kaal, ook in de winter kun je prachtige wandelingen maken. Alles ziet er nu weer heel anders uit. Zeker net na een sneeuwbui, is het een feest om door de natuur te wandelen. Het ziet er sprookjesachtige uit, is heerlijk rustig en je hebt extra veel kans om herten te spotten. Genoeg redenen om een frisse neus te halen. Kijk hier voor de mooiste winterwandelingen volgens de ANWB.

3. Weekendje weg

Waarom zou je er in de winter niet meerdere dagen opuit gaan? Bezoek een weekend lang een mooi gebied en geniet van de omgeving, de rust en veel gezelligheid. Overdag verken je de omgeving en je 's avonds warm je op met warme chocolademelk bij de openhaard. In Libelle vind je deze week een complete Eropuit Gids met daarin de 15 mooiste plekjes van Nederland (Blendle €). Geniet in het Limburgse Epen als een echte Bourgondiër van vlaaien, stoofpotjes en lokale biertjes of wat dacht je van glamping vlakbij de Sallandse Heuvelrug?

3. Winter Efteling

In de winter is De Efteling sprookjesachtiger dan ooit. Strijk neer bij een vuur op een van de vele pleinen, luister naar de mooiste winterse liederen of trakteer jezelf op poffertjes, een flinke kom erwtensoep met een broodje worst en een kop warme chocolademelk. Doe een wens en wie weet maakt een vers laagje sneeuw het sprookje compleet.

Kijk op efteling.nl

4. IJsbeelden Festival

Winterser dan dit wordt het niet. Nog tot 5 februari kun je een bezoekje brengen aan het Nederlands IJsbeelden Festival. Vroeger was het festival altijd in Zwolle, maar dit jaar is het voor het eerst in Amsterdam. En het evenement is dit keer extra groot, met meer dan 100 ijssculpturen en sneeuwbeelden tot wel 6 meter hoog. Je kunt ze allemaal bewonderen bij een temperatuur van -8 graden Celsius. Flink koud dus! Maar de kunstwerken gemaakt door de 42 beste ijskunstenaars van de wereld zijn het waard. En na afloop kun je lekker opwarmen met een kop chocolademelk op de kerstmarkt.

Kijk voor meer informatie op ijsbeelden.nl

winteruitjes ijsbeelden

5. Naar de sauna

Tijdens de koude winterdagen is een bezoekje aan de sauna extra fijn. Tja, het is natuurlijk niet voor niets dat ze Finland iedere dag de sauna bezoeken. Hoe kouder het is, hoe prettiger het saunabezoekje. Daarnaast kun je na de opgieting heerlijk buiten lopen om weer af te koelen. Want je kan vanuit de sauna zo de vrieskou in stappen!

winteruitjes-sauna

Wat is jouw favoriete winteruitje? Laat het weten in een reactie op Facebook.


<< Terug naar overzicht