7 redenen waarom warme truien geweldig zijn | Magazine.nl

7 redenen waarom warme truien geweldig zijn

warme truien Het is vandaag Warmetruiendag. De dag om je te verstoppen in jouw favoriete warme trui. Waarom doen we dat eigenlijk niet elke dag? Warme truien zijn namelijk geweldig! En wél hierom.

Warmetruiendag

Op 10 februari is het Warmetruiendag. Een dag die in het leven is geroepen om aandacht te vragen voor het milieu. Wie een warme trui draagt, hoeft de verwarming immers minder hoog op te stoken. En dat bespaart energie. Zet je de verwarming één graad lager, dan bespaar je al 6% CO2. Draag dus niet alleen op deze dag een warme trui, maar gewoon de hele winter. Want truien zijn geweldig! En wel om deze redenen:

1. Je hebt het nooit meer koud

Warme truien zijn.. lekker warm. Duh! Met zo'n dikke trui aan, heb je het echt nooit meer koud. Heerlijk toch? Jouw warme trui beschermt je tijdens koud weer, maar ook als je binnen zit of op kantoor. Waar je ook bent, jij hebt het altijd warm.

Lees ook: 5x de allerleukste winteruitjes

2. Je bespaart energie

Wie een dikke trui draagt, hoeft de verwarming minder hoog te zetten. Prettig voor het milieu - want minder CO2 uitstoot - maar ook voor je portemonnee. Hoe lager je de verwarming zet, hoe lager je energierekening. Dus hop, trek die warme trui aan.

3. Een warme trui is comfy

Dit is misschien wel de belangrijkste reden: truien zitten gewoon ontzettend lekker. Een trui is comfortabel en zacht. Zo'n fijne sweater zorgt dat je je prettig voelt en je makkelijk kan bewegen. Veel beter dan die veel te strakke tops (en een knellende beha dragen is ook niet meer nodig).

4. Warme truien zorgen voor gezelligheid

Als iedereen een warme trui aan heeft, is het extra gezellig. Daarom vinden we Warmetruiendag ook zo leuk. De warme trui hoort ook helemaal bij nieuwste hype, Hygge. Dit is de Deense levenswijze voor een gelukkig leven. Wat houdt het in? Vooral veel gezelligheid, warmte en dus ook heerlijke warme truien.

5. Een trui kan altijd (én is trendy)

Een trui past bij iedere outfit. En fijn voor alle sweater-lovers: warme truien zijn nu ook nog eens in de mode. Combineer die warme trui met een broek, legging of rok. Alles kan. Een warme trui ziet er goed uit, hoe je hem ook draagt. Perfect voor inspiratieloze dagen.

Lees ook: 10x dit zijn dé modetrends voor deze herfst/winter

warme trui

6. Ze zijn er in alle kleuren

Truien zijn er in alle soorten en kleuren. Kijk deze week maar eens in Margriet 6 (Blendle), daarin vind je 15 warme truien die nét even anders zijn. Er is altijd wel een mooie te vinden. En het leuke is, truien mogen ook gewoon lelijk zijn. Denk aan de foute kersttrui, die blijft ge-wel-dig.

7. Ze staan dieren ook goed

Truien zijn er niet alleen voor mensen. Ook honden, katten en zelfs cavia's zien we tegenwoordig in de trui. Ja, echt! Deze babygeitjes met een trui aan, zijn toch té schattig?

Bekijk op LINDA.: Zoet: Drie pasgeboren geitjes hebben een trui nodig

Altijd op de hoogte van de laatste trends en weetjes? Sluit dan snel een abonnement af op jouw favoriete magazine.

<< Terug naar overzicht