8 tips om dit keer wél te slagen op de vrijmarkt

vrijmarkt koningsdag Koningsdag staat weer voor de deur. Een dag vol gezelligheid, muziek, hapjes, drankjes en natuurlijk vrijmarkten. Dit is hét moment om de beste koopjes te scoren. Van plan om te gaan schatzoeken? Met deze tips slaag je zeker.

1. Ga naar de juiste markt

Het spreekt misschien voor zich: het maakt veel uit naar wélke markt je gaat. Je kunt de eerste de beste rommelmarkt bezoeken bij jou in de buurt, maar dat is niet de enige optie. Kijk eens verder naar waar precies de leukste markten zijn. Op markten in de wat 'betere' buurten kun je vaak mooie vondsten doen. Zoek je speelgoed, dan is een markt in een kinderrijke buurt misschien een beter idee. Op vtwonen vind je een top 5 met de leukste vrijmarkten op Koningsdag.

2. Ga vroeg

Hoe vroeger je gaat, hoe groter je kans van slagen. De allermooie vondsten zijn er nu nog. Als echte schatzoeker moet je dus vroeg uit de veren!

3. Ga laat

Ga je liever eerst feesten? Ook aan het eind van de dag kun je nog veel koopjes scoren. Verkopers willen namelijk van hun spullen af voordat ze naar huis gaan. Reken op spotprijzen of zelfs gratis spullen.

4. Weet waar je naar op zoek bent

Ga niet geheel onvoorbereid naar de vrijmarkt. Maak van te voren een lijstje van dingen die je nodig hebt. Een leren jas, brocante servies of misschien een fiets voor je dochter. Als je er goed over nadenkt zijn er genoeg dingen die je prima tweedehands kunt aanschaffen. Wanneer je weet wat je ongeveer zoekt, heb je vast een idee waarop je kan letten. Anders heb je kans dat die bergen met spullen zó overweldigend zijn, dat je alsnog met niets thuiskomt. Ideeën voor fijne rommelmarkt vondsten: oude jaargangen van je lievelingstijdschrift, boeken (altijd goed!), een bijzondere lamp, bordspellen, vintage meubeltjes.

5. Afdingen

Schroom je niet. Om échte koopjes te scoren, moet je een beetje afdingen. Dat hoort er nu eenmaal bij. Want je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor dat ene juweeltje. En ‘nee’ heb je en ‘ja’ kun je krijgen. Met deze tips van Libelle lukt het vast en zeker: Afdingen op de vrijmarkt: zo doe je dat.

6. Neem de tijd

Tussen al die duizenden spullen, kijk je als snel ergens overheen. Neem daarom de tijd om alles rustig te bekijken. Zorg dat je tijd genoeg hebt en verwacht niet dat je alles binnen een uurtje hebt gevonden.

7. Wees kritisch

Koop niet zomaar spullen omdat ze zo goedkoop zijn. Heb je ze nodig? Ga je het gebruiken? Zo niet, dan kun je het beter laten staan. Zo voorkom je dat je eindigt met een huis vol rondslingerende troep.

8. Twijfel niet!

Kom je iets bijzonders tegen? Twijfel dan niet, maar neem het gewoon mee! Loop er niet voorbij om het 'misschien' later nog op te halen. Wedden dat die mooie vondst dan allang aan een ander is verkocht?

Ga je juist zelf verkopen op de vrijmarkt? Libelle geeft 10 tips voor verkopen op de vrijmarkt.

Beeld: IJhallen

<< Terug naar overzicht