Deze hapjes zetten we op tafel met pakjesavond

Sinterklaas hapjes Ben je al begonnen met de voorbereidingen voor pakjesavond? Pepernoten kopen, cadeautjes uitzoeken, surprises knutselen… Maar ho eens, wat doen we eigenlijk met het eten? In de magazines zijn genoeg ideeën te vinden: van Hollandse tapas tot een zoete tulband met marsepein. Fijne recepten voor een heeeerlijk avondje.

Tip: maak nú gebruik van onze speciale actie en geef een compleet Sintcadeau voor €15,-.

Hollandse tapas!

Sinterklaas is een oer-Hollands feest met een vleugje Spanje. Daarom is dé tip van Margriet: Hollandse tapas. Pittige tonijnkroketjes, overheerlijke spiesjes, geroosterde tomatensoep én vijf soorten belegde stokbroodjes. Om je vingers bij af te likken! En je hoeft de tafel niet eens te dekken, gewoon alles in bakjes en schaaltjes doen en iedereen kan lekker happen. Tussendoor is er alle tijd voor surprises en cadeautjes. In Margriet vind je de recepten voor de lekkerste Hollandse Sinterklaas hapjes.

Voor alle recepten haal je de dubbeldikke Margriet 48-49 in de winkel of lees je het artikel op Blendle.

Tulband met kokos, gebrande noten en marsepein

Ga je liever voor iets zoets? In Viva vind je deze week drie decadente cake-recepten. Maak zelf een arretjescake 2.0, tulband met gebrande noten en marsepein of wentelteefjes van krentenbrood met chocola en banaan. Peace of cake! De tulband met marsepein is perfect voor pakjesavond. Hij is groot genoeg voor 12 personen en hemels lekker. Daar word je toch gelukkig van?

Voor alle recepten haal je Viva 46 in de winkel of lees je het artikel op Blendle.

Lees op Margriet: 5x originele sinterklaashapjes

Alles in de soep!

Misschien deze Sinterklaas toch maar makkelijk én Hollands? In Libelle zijn recepten te vinden voor drie Hollandse soepen. Je hebt het immers als druk genoeg! Kies maar uit: herfst groentesoep, romige spruitjessoep met mosselen, zoete aardappelsoep met kikkererwten of preisoep met mosterd. Stuk voor stuk makkelijk te maken, lekker en ook nog eens gezond.

Voor alle recepten haal je Libelle 49 in de winkel of lees je het artikel op Blendle.

Zelf pepernoten bakken

Tijdens pakjesavond mogen speculaas, schuimpjes, kruidnoten en taaitaai niet ontbreken. Houd je van bakken? Dan maak je ze gewoon zelf! Voor de echte bakkers onder ons zijn hier de recepten. Zelfgemaakt zijn ze toch het lekkerst. Extra origineel: maak kruidnoten met pindakaas. Super makkelijk, dus ideaal om je kinderen bezig te houden. In de video zie je precies hoe je ze maakt. Smakelijk!

Geen pakjesavond?

Als je geen kinderen hebt, dan is pakjesavond perfect om uit eten te gaan. In Viva deze week: Viva’s XL RestaurantGids. Waar ga je heen voor een gezond etentje, een diner voor twee of om lekker te borrelen? Jet van Nieuwkerk vertelt waar je moet je zijn. Let op: check van te voren of het restaurant geopend is op pakjesavond.

Actie! Compleet Sintcadeau voor €15,-

Een tijdschrift abonnement, een ingepakt tijdschrift en een persoonlijk gedicht; samen voor maar €15,-. Dat is pas een origineel Sinterklaas cadeau, waar iemand ook nog eens weken plezier van heeft. Kies uit wel 30 titels en geef zo op een leuke manier een abonnement cadeau. Ga naar magazine.nl/sint en bestel jouw Sintcadeau.

<< Terug naar overzicht