Mooiste plekken ter wereld om Oud & Nieuw te vieren | Magazine.nl

De mooiste plekken ter wereld om Oud & Nieuw te vieren

Oud & Nieuw vieren Het is bijna Oud & Nieuw! Maar waar vier je het? Wij zochten de meest spectaculaire spots over de hele wereld om het jaar knallend af te sluiten. Geniet van de prachtige plaatjes en kom alvast in de stemming. Waar vier jij nieuwjaar?

1. New York

Bijna iedereen heeft het op zijn bucketlist staan: Oud & Nieuw vieren in New York. In 'the city that never sleeps' is meer dan genoeg te doen. Tijdens de feestdagen is de stad mooier dan ooit. Wandel door het prachtig versierde Central Park. Maak een boottocht door Manhatten en geniet van de spectaculaire vuurwerkshow. Blijf je thuis? Dan kun je de film New Year's Eve kijken, zo ben je er toch nog een beetje bij.

2. Harbour Bridge, Sydney, Australië

Deze stad wordt niet voor niets 'New Year's Eve Capital of the World' genoemd. Het uitzicht over het Opera House en de Harbour Bridge is adembenemend. Er zijn maar weinig plekken waar het traditionele vuurwerkspektakel zo iconisch is als hier. Daarnaast zijn de temperaturen een stuk aangenamer: je viert Oud & Nieuw hier in je zomerjurkje! Beste plek om te kijken: Kirribilli.

Oud en nieuw vieren sydney

Copacabana, Rio de Janeiro, Brazilië

Als ze ergens weten waar ze het nieuwe jaar swingend inluiden is het wel in Brazilië. Er wordt de hele nacht gefeest op de stranden van Copacabana. Er zijn feesten, dj's en spetterend vuurwerk. Mensen kleden zich in wit met een rode accessoire wat staat voor geluk en romantiek.

4. Londen

Er is maar één plek waar je echt moet zijn als de klok 12 uur slaat. Tel in Londen af kijkend naar de Big Ben en aanschouw het vuurwerk omringd door alle prachtige monumenten. Probeer rond de London Eye of op de Westminster Bridge te staan en je uitzicht is adembenemend.

Tip: Margriet geeft de leukste Oud & Nieuw tips in Londen

5. Praag, Tsjechië

Voor wie op het iets dichter bij huis zoekt: Praag. Het oude centrum van deze historische stad ziet er in de winter lekker knus uit. Je mag het vuurwerk bij de Moldau niet missen. Deze optie is niet alleen makkelijk te bereiken, maar ook vriendelijker voor je budget.

FOTO’S: Miquitos (Flickr), Giggling Gini (Flickr)

<< Terug naar overzicht