10x leuke dingen om te doen in de lente

doen in de lente Hallo lente! Met dat fijne zonnetje begint het bij ons te kriebelen. We krijgen zin om lekker naar buiten te gaan: dus trek je lentegarderobe uit de kast, maak de tuin gezellig of strijk neer op het terras. Er is zoveel te doen! Daarom hier een lijst met leuke dingen om te doen in de lente.

1. Naar het terras

Vorige week mochten we al genieten van de eerste echte terrasdag. Als het even kan snellen we ons naar een plekje in de zon voor koffie, lunch of een gin-tonic. Dat er nog veel van zulke dagen mogen komen.

2. Je tuin een opfrisbeurt geven

Krokussen, narcissen en groene knoppen in de bomen. De natuur doet zijn best, maar écht groen is het nog niet. Geef je tuin, balkon of terras daarom nu vast meer kleur. Plaats potten en bakken met viooltjes of andere bloemen en maak het buiten weer gezellig. Vergeet ook niet te snoeien. Voor tuintips ben je bij LibelleTV aan het juiste adres. Tuinvlogger Loes vertelt namelijk alles over tuinieren, van 'Mag je een vlinderstruik snoeien?' tot hoe je verse kruiden goed houdt.

Lees ook: Wat je moet weten als je een moestuin wilt beginnen

3. Lentegarderobe

Die warme truien kunnen weer naar zolder. Snor je vrolijke lentejurkjes en -shirtjes maar op, want het kan weer! Nu is het moment om je lente- én zomergarderobe op orde te maken. Een goed excuus om te gaan shoppen. Inspiratie nodig? In Margriet 11 vind je deze week de mooiste tussenjassen. En volgens Libelle 12 is de stip, oftewel de polkadot, het helemaal dit voorjaar. En dan het liefst in zwart-wit.

4. Fit worden

Om die strakke zomerjurkjes weer aan te kunnen, moeten we wel een klein beetje in shape zijn. De lente is gelukkig het uitgelezen moment om te bewegen. Dat kan namelijk gewoon buiten. Hardlopen, een lesje outdoor bootcamp of yoga-en in het park. En nu de zon schijnt is er geen excuus meer om niet de fiets te pakken.

Tip: Doe op 6 april mee aan de Rokjesdagloop van Flair. Neem een abonnement op Flair voor handige tips om weer fit te worden.

6. Lekker koken

Weg met de winterkost. Het is tijd voor frisse smoothies en knisperende salades. Er zijn weer groene asperges, rood lentefruit en rabarber. En vergeet de eieren niet, want Pasen staat voor de deur. Daarmee maak je de lekkerste quiches, taartjes en cakes.

7. Picknicken

Ga gezellig de natuur in om met vrienden of je gezin te gaan picknicken. In het bos of gewoon in het park. Picknickmand vullen en gaan!

8. Barbecueën

Er is toch niets gezelliger dan Barbecueën? Zodra het weer het toelaat kun je hem aansteken. Is het nog ietsje te fris, dan zorg je gewoon voor een paar dikke plaids. Met het lentezonnetje op je gezicht is dat puur genieten.

9. Dagje weg

In de zon is een dagje op stap gaan extra leuk. Bezoek een nieuwe stad, ga naar een pretpark of neem een kijkje in de Keukenhof. Met het voorjaar, begint ook het festivalseizoen. De eerste foodfestivals, hippe marktjes en muziekevenementen komen er alweer aan.

10. Grote voorjaarschoonmaak

Oké, dit is misschien iets minder leuk om te doen. Maar het is harstikke fijn als je huis straks weer fris en opgeruimd is! Doe dingen die je niet meer gebruikt weg en maak alles blinkend schoon. Dweilen, badkamer poetsen en vergeet de ramen niet te lappen. Geef je huis gelijk een mini-makeover met een paar nieuwe kussens en accessoires. Maak het af met een vaas vol lentebloemen.

Lees ook: 5x de beste woonbladen

Wanneer begint de lente?

De meteorologische lente was al begonnen op 1 maart. Maar vanaf vandaag is het pas echt officieel lente. Op 20 maart begint namelijk de astrologische lente. De lente duurt tot 21 juni en daarna is het al zomer!

Wat je ook wilt gaan doen deze lente, onze magazines bieden genoeg inspiratie! Kies jouw favoriete tijdschrift en neem nu een abonnement.

<< Terug naar overzicht