Dit zetten we op tafel tijdens het kerstdiner | Magazine.nl

Dit zetten we op tafel tijdens het kerstdiner

kerstdiner Paniek! Het is bijna kerst, maar wat doen we eigenlijk met het eten? Misschien heb je het kerstdiner al helemaal uitgestippeld. Zo niet: dan zijn de magazines je redding. Die staan namelijk vol feestelijke kerstrecepten, die ook jij kan maken. Aan de slag!

Eettrends voor deze Kerst

Natuurlijk wil je met jouw kerstdiner de show stelen. Kom niet aan met de gerechten die je ieder jaar maakt, maar wees origineel! Volgens de laatste trends mag het kerstdiner dit jaar ongedwongener en groener. Het traditionele kerstdiner is weer helemaal terug (denk kerstkalkoen, Beef Wellington of gezellig gourmetten), maar dan met een moderne twist. Libelle komt met een compleet menu om groener te gourmetten. Deze Kerst maken we het onszelf graag gemakkelijk. Laat iedereen een deel van het menu maken, bereid zoveel mogelijk in de oven en maak simpele gerechten die die wel een groots effect hebben. Je wilt namelijk zelf ook kunnen meefeesten!

Drankjes? Het liefst drinken we wijn, maar ook speciaalbiertjes (van lokale brouwerijen), alcoholvrije drankjes en appelcider winnen terrein.

Voor alle eettrends koop je Margriet 48-49 in de winkel of lees het artikel op Blendle €

Trend: Groenmetten

Een tafel vol stukjes kip, worstjes, slavinken een sausjes.. dat is hoe we gourmetten kennen. Maar dat kan ook gezonder, groener en vooral culinairder. In Libelle vind je de recepten om te gaan GROENmetten: een heleboel groenten en vooruit, ook een stukje vlees en vis. Met onder andere gevulde groenekoolrolletjes, kruidige ricottapannenkoekjes, tuinbonenrisotto, gebakken knolselderij met truffelolie en véél meer luxe gourmethapjes.

Voor alle recepten koop je Libelle 60 in de winkel of lees het artikel op Blendle (€)

gourmetten vegetarisch

Klassiek menu, gourmetten of een buffet?

Bedenk voor je recepten gaat kiezen, hoe je het kerstdiner aanpakt. Dat hangt natuurlijk af van het aantal gasten dat komt eten Ben je met maximaal 10 personen? Dan kun je prima een kerstdiner van meerdere gangen koken. Door te kiezen voor gourmetten heb jij minder werk in de keuken en dus meer tijd voor gezelligheid. Past het niet aan tafel? Dan is een lopend buffet dé oplossing. In Margriet vind je een menu voor iedere situatie:

Kerst KOOKBOEK van Yvette van Boven

Simpel & groots. Dat zijn de kerstmenu's van Yvette van Boven in Libelle 62. De gerechten zien er imposant uit, maar zijn snel te bereiden. Perfect, als je nog niet weet wat je precies wilt maken met Kerst. In het kerst kookboek in Libelle zijn wel vier complete menu's te vinden voor het kerstdiner, inclusief alle recepten én handige tips van Yvette.

Kerstfeestmenu:

Wild menu:

Vega menu:

Kerstvismenu:

Voor alle recepten koop je Libelle 62 in de winkel of lees het artikel op Blendle (€)

Meer kerstrecepten:

Wil je nooit meer iets missen? Sluit dan snel een abonnement af op jouw favoriete tijdschrift(en).

FOTO’S: INSTAGRAM | LIBELLE, LIBELLE

<< Terug naar overzicht