De leukste uitjes tijdens de herfstvakantie

herfstvakantie uitjes Heb jij al plannen gemaakt voor de herfstvakantie? Ga er deze herfst eens lekker opuit met de kids: het bos in, appels plukken... er is zoveel te doen!

Wanneer is de herfstvakantie?

Voor de meeste kinderen is het komende week herfstvakantie. Deze vakantie begint voor basisscholen en het voortgezet onderwijs in dezelfde week. Maar zoals bij alle schoolvakanties, verschilt de start van de herfstvakantie 2016 per regio:

De leukste uitjes tijdens de herfstvakantie

In de vakantie is het leuk om eropuit te gaan. Een museum bezoeken is met kinderen niet zo leuk, maar er zijn gelukkig tal van andere dingen die je kunt doen. Een dierentuin, pretpark of voorstelling liggen voor de hand. Maar nog leuker is het om de natuur in te gaan, het is nu prachtig buiten! De vijf allerleukste uitjes voor de herfstvakantie vind je in deze lijst.

1. Herfstwandeling maken

De blaadjes aan de bomen verkleuren, er zijn kastanjes en de paddenstoelen schieten uit de grond. De herfstvakantie is hét moment om naar het bos te gaan. Lekker struinen tussen het gevallen blad en genieten van een echt herfstgevoel. De ANWB heeft lijstje gemaakt met de mooiste herfstwandelingen. Ze variëren van 7 tot 17 kilometer en er is er altijd wel eentje in de buurt. Wil je kabouters zien? Bezoek dan Buitencentrum Boomkroonpad, het is daar namelijk kabouterweek.

2. Appels plukken

Appels plukken is ontzettend leuk om met je gezin te doen. En daarvoor hoef je zelf geen appelboom in je tuin te hebben. Er zijn genoeg kwekers waar je gezellig appels mag komen plukken. Je zelf geplukte appels neem je daarna gewoon mee naar huis. Bij Landgoed Olmenhorst kun je nog t/m 30 oktober zelf komen plukken. Olmenhorst ligt tussen Amsterdam, Haarlem, Den Haag en Leiden in en is dus lekker bereikbaar. 

3. Wandelen over het blotevoetenpad

Wandelen op je blote voeten. Dat kan op de speciale blotevoetenpaden. Voor kinderen is het een feest, maar ook voor volwassenen is het leuk. Bedenk maar eens hoe fijn het is met blote voeten op het strand, dat is toch heerlijk en bevrijdend? Er zijn Nederland overal blotevoetenpaden te vinden, zoals in het Hof van Twello, De Helderse Vallei, Schoorlse Duinen, A. Vogel Tuinen en Brunssum

4. Paleisreis in Paleis het Loo

Wat betekenen die 'lintjes voor de koning' nu echt? Tijdens de speciale kinderrondleiding in Paleis het Loo worden er leuke weetjes en spannende verhalen over ridders en lintjes verteld. Bijvoorbeeld waarom het dappere hondje Ricky een lintje kreeg! Na de rondleiding mogen kinderen zelf een lintje knutselen. In de herfst zijn de omgeving en de tuinen van Paleis Het Loo ook de moeite waard. 

5. Mexicaans Halloween in Burgers Zoo

In Burgers Zoo vieren ze tijdens de herfstvakantie Mexicaans Halloween: Diá de los Muertos. Deze ‘dag van de doden’ valt  gelijk met het Amerikaanse Halloween, maar is veel kleurrijker en muzikaler. Je wordt deze dag lekker bang gemaakt, maar het is ook een feest: het 'feest van het lachende skelet'.

Wil je meer leuke tips met kinderen? Neem dan een abonnement op Ouders van Nu. Het meest informatieve (én het leukste) blad voor jonge ouders.

Bron beeld: kidseropuit.nl


<< Terug naar overzicht