Tips & tricks voor een last-minute Halloween feestje

halloween-feestje BOEH! Het is weer tijd voor Halloween. Heb je nog geen plannen? Organiseer dan eens een griezelig Halloween feestje. Met deze last-minute ideeën heb jij dat feestje zo geregeld. Nodig je vrienden maar vast uit.

Halloween feestje organiseren

Halloween is Amerikaans feest dat wordt gevierd op 31 december. De kinderen verkleden zich zo eng mogelijk en gaan langs de deuren. Daar zeggen ze ‘Trick or Treat!’ en krijgen ze snoep. In Nederland vieren we steeds vaker Halloween. Het is ook hartstikke leuk om z'on scary feestje te organiseren. Daarom geven we hier een aantal ideeën om nog op het laatste moment een Halloween feestje te geven. Dat betekent dus griezelige outfits, spinnen, pompoenen, kaarslicht en elkaar eens flink laten schrikken. Happy Halloween!

Halloween uitnodigingen

Een feestje organiseren begint met uitnodigingen versturen. Een uitnodiging per post maakt natuurlijk de meeste indruk. Die heb je supersnel gemaakt met handige printables. Je print ze uit, schrijft de tekst erop en je kan ze gelijk versturen. Dat scheelt weer een tripje naar de winkel en ze zien er ook nog geweldig uit.

Heb je helemaal weinig tijd? Dan kun je iedereen ook gewoon bellen/appen of een Facebook event maken. Schrijf een leuke (en griezelige) tekst en zorg dat alles duidelijk is, zoals de plaats en tijd. Vergeet niet te vermelden dat je gasten in een Halloween outfit worden verwacht!

Tip: Niet iedereen heeft tijd om nog een outfit te scoren. Zorg dus dat je wat gekke hoedjes, make-up en photobooth props in huis hebt.

Halloween uitnodiging

Nodig je vrienden uit met deze gratis Bag ‘O Bones uitnodiging van Mr Printables (wij zijn fan!)

Decoratie

Het is geen Halloween feestje zonder griezelige decoratie. Je kan naar de feestwinkel rennen voor versiering. Die staan nu vol met scary kostuums, pompoenen en namaak spinnen. Ieks! Zelf Halloween decoratie maken kan ook. Knutsel deze happy Halloween-slinger van Flair in elkaar, die kun je gewoon uitprinten. Libelle heeft nog meer ideeën voor decoraties, zoals waxinelichthouders en silhouetten van muizen en vleermuizen. Doe het licht uit, en gebruik enkel kaarsen! Een grote kandelaar op tafel doet wonderen voor de sfeer. Ook de pompoen mag niet ontbreken. Maak Halloween pompoenen (de Jack O’Lantern) of versier pompoenen: beschilder ze, beplak ze met glitters of ga aan de slag met nagellak (ja écht). Hoewel, op Flair lezen we dat de ananas de nieuwe pompoen is. Tropical scary?

Halloween ananas
Bron: A Subtle Revery, Amy Covington/Stocksy United

Halloween hapjes

Bij een Halloween feestje horen griezelige hapjes. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Super last-minute zijn bloederige hotdog vingers. Snijd knakworstjes een stukje in om een nagel te maken en doe ze tussen een broodje met wat ketchup. Perfect om iedereen de stuipen op het lijf te jagen. Of maak een snack-mix van verschillende zoutjes en oranje en gele smarties. Ook in de winkel zijn genoeg Halloween hapjes te vinden. En misschien niet zo last-minute, maar deze Halloween cake-pops van Libelle kunnen we je niet onthouden.  

Hallowe hapjes - Cakepops

Griezelige muziek

Wij denken gelijk aan “Thriller” van Michael Jackson. Maak een playlist met alle griezelige nummers die je kent om jouw Halloween party compleet te maken. Of gebruik deze Ultimate Halloween Playlist op Spotify. 

Halloween activiteiten

Is je feestje begonnen? Dan is het tijd voor scary activiteiten. Lees griezelige verhalen voor of doe een spannend bordspel. Een moordspel organiseren is ook geweldig. Bij zo’n spel wordt een verhaal verteld en moet er geraden worden wie van je gasten de moordenaar is. Dat levert altijd enge momenten op. Wil je zeker zijn dat iedereen zijn best doet voor zijn outfit? Maak er dan een competitie van. De gene met de beste outfit wint een toffe prijs. En… vergeet vooral niet mensen te laten schrikken tijdens je feestje. Dat is natuurlijk waar Halloween om draait.

Toch liever een dagje cocoonen op de bank? Libelle verzamelde 10 enge films en series voor Halloween.

 

 

<< Terug naar overzicht