Tips voor een gezondere Sint-Maarten

gezondere-sint-maarten Sinte, sinte maarten, de koeien hebben staarten… Het is bijna tijd om langs de deuren te gaan. Dat betekent kilo’s snoep, chocolade en koekjes. Kan dat niet wat gezonder? Met deze tips kom je Sint-Maarten iets gezonder door.

Wat is Sint-Maarten?

Op 11 november is het Sint-Maarten. Officieel is dit de viering van de doopdag van de heilige Sint-Maarten. Veel kinderen gaan ‘s avonds met lampionnen langs de deuren. Ze zingen een liedje in ruil voor iets lekkers. Hartstikke leuk natuurlijk, maar wat doe je met die snoepexplosie? Met deze gezonde traktaties en tips maak je jouw Sint-Maarten dit jaar een stuk gezonder.

Tip: Knutsel zelf een leuke pompoen lampion voor Sint-Maarten

sint-maarten-lampion

Gezonde traktaties

Een klein beetje snoepen kan geen kwaad. Maar als het iets gezonder kan, is dat mooi meegenomen. Gezonde(re) traktaties uitdelen betekent heus niet dat je met een fruitmand bij de deur moet gaan staan. Kijk maar eens naar deze lijst met gezonde Sint-Maarten traktaties van Margriet. Rozijntjes, pure chocolade, bosbessenmuffins en havermoutkoekjes zijn leuke én lekkere alternatieven.

5x tips voor een gezondere Sint-Maarten

Sint-Maarten is niet alleen een snoepfeest voor kinderen. Door al die zoetigheid in huis, ga je zelf ook als snel snaaien. Met deze tips kom je Sint-Maarten zo gezond mogelijk door. Of je nu kinderen hebt die meedoen, of als je alleen snoep gaat uitdelen.

  1. Koop het snoep pas op de dag zelf. Dat scheelt weer een paar dagen snaaien.
  2. Kies snoep waar je zelf niet van houdt. Als je dingen koopt die je lekker vindt, gaat het zeker mis.
  3. Doe het snoep in een trommel en maak er duidelijke afspraken over. Ouders van Nu geeft tips: wat te doen met Sint-Maartensnoep.
  4. Snoep over? Neem het mee naar je werk en trakteer je collega’s.
  5. Helemaal niet meedoen aan Sint-Maarten werkt het beste, maar dan mis je ook de pret!

Meer tips? Margriet geeft 7 tips om van Sint-Maarten geen snoepexplosie te maken.

<< Terug naar overzicht