Gelukkig zijn doe je zó (+ 6 lessen in geluk van Jeroen van de Boom)

gelukkig zijn Is geluk een nieuwe jurk? Of samen zijn met je gezin? In Libelle lees je er deze week alles over in ‘Het Grote Geluksdossier’. Wat is er eigenlijk wetenschappelijk bekend over gelukkig zijn? En wat kun je zelf doen om gelukkig(er) te worden? Libelle zocht het uit. Happy, happy!

Wat is geluk?

Over gelukkig zijn, zijn allerlei theorieën. Is een geluksgevoel erfelijk of maak je juist zelf je eigen geluk? Op Flair staat dat we gelukkiger worden van geel eten. Alles wat je nodig hebt is een banaan.. was het maar zo simpel! ‘Wie ongelukkig is, moet gewoon zorgen dat ze een stel kinderen (het liefst een stuk of vier) krijgt, een geweldige man die ook nog eens waanzinnig is in bed, veel geld verdient en gezond blijft. Dan komt het vanzelf wel goed’ Toch? Ook dat is het niet, lezen we in Libelle. In Het Grote Geluksdossier vertellen ze precies wat gelukkig zijn is én hoe je gelukkiger wordt.

Lees op Flair: Bewezen: intelligente mensen worden gelukkiger van alleen zijn!

6 lessen in geluk door Jeroen van de Boom

Hij heeft succes en is gelukkig met vrouw en kinderen. In Libelle vertelt Jeroen van de Boom zijn geheimen voor een gelukkig leven. Wat hem betreft is het glas altijd halfvol: ‘Ook van de mindere dingen maak ik een feestje’.

  1. Wees dankbaar voor wat je hebt
  2. Koester de liefde
  3. Maak iets leuks van het ouderschap
  4. Maak tijd voor ontspanning
  5. Zie de zon, ook al regent het
  6. Doe iets voor een ander

Meer tips over gelukkig zijn? Je vindt ze in de nieuwe Libelle.

geluksmomentjes

Klein geluk

Vooral kleine dingen maken ons gelukkig. Natuurlijk zijn geld, een dure auto en een mooi huis leuk… maar of je er veel gelukkiger van wordt? Kleine geluksmomenten en juist mínder spullen (dus ontspullen!) maken ons blij. Ook mindfulness, mediteren en meer leven in het nu, zorgen dat je kan genieten van het moment. Doe alles met aandacht én relax! Want té veel streven naar geluk, kan je juist weer ongelukkig maken.

Maakt geld gelukkig? In LINDA. 147 vertellen vier loterijwinnaars over wat zij deden met hun miljoenen! (Check: Dit moet je gelezen hebben in oktober)

Een tijdschrift op de mat maakt óók gelukkig. Sluit daarom snel een abonnement af op jouw favoriete magazine.

<< Terug naar overzicht