De 8 gekste foodtrends van dit moment

gekste foodtrends Lekker eten, we zijn er dol op. De nieuwe foodtrends blijven maar komen. Sommige zijn blijvertjes, maar bij anderen hebben we zo onze vraagtekens. Raindrop Cake, Smurf Latte en Mosaic Sushi. Dit zijn de 8 vreemdste foodtrends van dit moment.

1. Ice cream ramen

Japanse noodles als toetje? Dessert Kitchen in New York serveert deze blauwe glibberige Ice Cream Ramen. Het is de laatste foodtrend die heel Instagram overgaat. Het gerecht bevat geen echte noodles, maar is een crushed ijs dessert. De noedels zijn eigenlijk kanten, een traditionele Japanse gelei noodle gemaakt van algen. Deze noodles zijn gewoonlijk kleurloos, maar bij The Dessert Kitchen hebben ze verschillende smaken zoals perzik, groene thee en honing.  

2. Raindrop Cake

Dit cakeje was een gigantische hit op internet en lijkt inderdaad op een regendruppel. Het is een doorzichtig, calorie-vrij en eigenlijk smakeloos gerecht. Hoewel dit misschien de eerste keer is dat je ervan hoort, het is niet nieuw - het is een variant van een traditioneel Japans gerecht dat mensen al jaren eten. Chef Darren Wong uit New York legt uit: "Het is een lichte, delicate en verfrissende regendruppel gemaakt voor je mond."

3. Mosaic sushi

Deze sushi is gemaakt voor de perfectionisten onder ons. Het is namelijk perfect gerangschikt in strakke vierkantjes. Op deze manier worden met de sushi de mooiste kunstwerkjes gemaakt. Bijna zonde om op te eten toch?

4. Miniatuur koken

Er bestaan speciale setjes om in miniatuur te koken. Met pincetjes worden in mini-keukentjes de allerkleinste gerechtjes gemaakt. En ze zijn nog eetbaar ook. Veel mensen vinden het ontspannend om hiernaar te kijken.

5. Smurf latte

De naam zegt het al, het gaat bij deze trend om blauwe koffie. De koffie kleurt blauw door de algen waarvan de veganistische melk is gemaakt. Deze blauwe alg is een superfood en zou gezond zijn voor je lichaam. Zou jij het drinken?

6. Blauwe wijn

Om maar bij de blauwe drankjes te blijven: blauwe wijn. Deze wijn is ook in Nederland een trend en moest dé terraswijn van deze zomer worden. De blauwe kleur komt van een stof in de gedroogde schillen en is dus helemaal natuurlijk.

7. Sushi burgers

Nog een trend met sushi. In plaats van gewoon sushi eten, kun je er namelijk ook kleine burgers van maken. Dat ziet er toch geweldig uit?

8. Freakshakes

Deze gigantische milkshakes zijn een trend afkomstig uit Londen. Want waarom zou je geen koekjes, brownies, fudge en marshmallows aan je milkshake toevoegen? Een Freakshake is zo over-the-top dat het de vraag is hoe je hem naar binnen werkt.

Welke van deze foodtrends lijken jou wel wat? Laat het weten via Facebook.

Beeld: Instagram

<< Terug naar overzicht