Donut anders: 5x (te) gekke donuts

donut trends Donuts. Die ronde zoete verleidingen vervelen nooit. Libelle kwam laatst met tips om die doodgewone donuts eens op te pimpen, maar het kan nog veel gekker. Er zijn heel wat bizarre internethypes met de donut in de hoofdrol.

Sushi-donuts

Deze trend is er voor wie dol is op sushi en donuts. Sushi-donuts zien er niet alleen fantastisch uit, maar zijn ook een stuk gezonder. Niet gek dat het een enorme hype is op social media. Deze oogstrelende sushi-donuts op de foto zijn gemaakt door foodblogger So Beautifully Real.

sushi donuts

Galaxy donuts

Hier hoeven niet veel over uit te leggen: galaxy donuts zijn gewoonweg geweldig. Vorig jaar was regenboog-eten nog een trend, maar dit is zoveel cooler. Ze zijn zelf te maken met alleen wat poedersuiker, voedselkleurstof en eetbare glitter. Er zijn overigens niet alleen galaxy-donuts. Ook ijsjes, lollies, cupcakes, macarons, taarten en zelfs aardbeien krijgen een galaxy make-over. Je kunt het zo gek niet bedenken. Tip: zoek eens op "galaxy food" op Pinterest.

galaxy donuts

Dessert-stacks

Deze trend gaat om niets meer dan het opstapelen van desserts. En ja, ook met donuts. Stapel gewoon zoveel mogelijk zoetigheid op elkaar. Voor je gezondheid, is dit niet echt een goede toevoeging aan je dieet.

donut dessert stack

Wonuts

In Chicago kun je tegenwoordig wafels bestellen in de vorm van donuts (of is het andersom?). Ze noemen ze ook wel 'Wonuts'. Thrillst.com schrijft over deze geweldige mash-up van het Waffles Cafe. Ze worden gemaakt van wafelbeslag en na bereiding nog gefrituurd. Zo krijgt je wafels die ontzettend knapperig zijn, en dan hebben we het nog niet over alle mogelijke toppings.

wonuts

Donut-ijs sandwiches

Je neemt een donut, snijdt hem door de helft (als een hamburger) en doet er een dikke laag roomijs tussen. Eet daarna op. Deze donut-ijs sandwiches zijn enorm populair en ook nog eens simpel en snel te maken. Je kunt ze ook bewaren in de vriezer, maar je donuts worden dan wel hard. Deze ijs-donuts zijn toch fantastisch voor een feestje?

donut ice cream sandwiches

Ook aan de slag met vrolijke donuts? In Libelle 21 vind je veel toffe donutrecepten: een donuttaart met mokka-mousse en chocolade, zoute karamel-donuts met gebakken kokos en chocolade en donuts met maple syrup-icing en spek. Bestel het nummer hier.

Bron beeld: saltycanary.com | Tracey Meharg, Donuts | @sobeautifullyreal| Thrillst.com | paperandstichblog.com | theurbanposter.com

<< Terug naar overzicht