4 must-reads voor Anti Dieet Dag | Magazine.nl

4 must-reads over eten en diëten

dieten Op 6 mei is het Anti Dieet Dag. Grijp dan niet direct naar dat pak roze koeken in de voorraadkast.. deze dag draait namelijk juist om gezónd eten. Maar dan zonder gekke diëten en voedingshypes. Daarom hier 4 must-reads over obesitas, gezond eten en afvallen.

Anti Dieet Dag: waarom?

De afgelopen jaren kwamen we om in de nieuwe diëten en 'gezonde' voedingshypes. Geen koolhydraten, superfoods, sappenkuur of een glutenvrij dieet.. allemaal kwamen ze voorbij. Tegenwoordig is 'normaal' eten weer helemaal terug en dat is toevallig waar de Internationale Anti Dieet Dag nu helemaal om draait. Op deze dag wordt stilgestaan bij de gevaren van strenge diëten, het doet vaak meer kwaad dan goed. In kleine stapjes gezond afvallen is het predicaat, want gezondheid gaat nu eenmaal boven gewicht.

Afvallen: het is (en blijft waarschijnlijk) een hot topic. Alleen al in de magazines wordt er vaak over geschreven. De 4 beste artikelen van de afgelopen tijd staan hieronder.

1. Margriet: ‘Dus daarom val je niet af (en zo wel!)’

"Dieethypes en ‘killerbody’-trainingsprogramma’s werken niet, zeggen onderzoekers. Maar wat dan wel?" In Margriet staat deze week een dossier met véél informatie over obesitas, afvallen en gezond eten. Wanneer heb je overgewicht en wanneer spreken we van obesitas? En wat kun je doen? Is gezond eten wel zo makkelijk? Een compleet dossier met alle feiten.

Haal Margriet 18 in de winkel of bestel het nummer hier.

2. VIVA: “Eet effe normaal (maar wat als dat niet lukt?)’

'Het viel te verwachten: na een tijd van extreme voedings- en dieethypes willen we weer ‘normaal’ doen over eten en afvallen.' Hartstikke fijn natuurlijk, maar wat als dat niet lukt? VIVA's Fleur vindt normaal eten een ramp: ‘Ik kán niet normaal en met mate eten'. Ze roept om wat meer respect voor de dieetgestoorde mens.

Benieuwd naar het verhaal van Fleur? Bestel VIVA 16 hier.

3. LINDA.: 'Laat ze maar kijken'

Niet voor iedereen is een slank lichaam weggelegd. Maar is dat wel zo'n ramp? In de nieuwe LINDA. 153 'OBESE' gaat het over het hebben over een maatje meer: is het je eigen schuld of komt het door andere factoren? En kun je dik zijn én gelukkig? Gelukkig wel.

De nieuwe LINDA. 153 ‘OBESE’ ligt nu in de winkel. Wil je ‘m direct online bestellen, dan kan dat hier.

linda obese

4. Margriet: ‘In 6 weken op je gezonde gewicht’

Zijn er - bijvoorbeeld tijdens de feestdagen - een paar kilo's bijgekomen? Geen paniek. In Margriet stond afgelopen januari en handig zes-weken-plan om snel weer op je normale gewicht te komen. En nee: het is geen crashdieet. Met een combinatie van normaal eten en meer bewegen zit je snel weer op je gezonde gewicht.

Bestel Margriet 2 / 2017 hier.

<< Terug naar overzicht