10 dingen die je nog niet wist over Donald Duck

Weetjes over Donald Duck Tja, wie kent Donald Duck niet? Hij is het populairste Disney karakter en bestaat al meer dan 80 jaar! En nog steeds verschijnt deze vrolijke eend wekelijks in de Donald Duck en speelt hij in veel films. We hebben 10 leuke weetjes over hem verzameld die zelfs de echte fans misschien nog niet kenden.

1. Donald Duck is al meer dan 80 jaar een ster

Hij verscheen voor het eerst op het witte doek in The Wise Little Hen op 9 juni 1934. In die film was hij een luie eend die verzuimd om mee te helpen op de boerderij. Zijn eerste woorden waren: 'Who? Me? Oh, no, I've got a bellyache!'. Zijn eerste hoofdrol kreeg hij echter pas in 1937.

2. Hij heeft een tweelingzus genaamd Dumbella

Donald heeft een tweelingzus met de naam Dumbella. Zij is de moeder van de neefjes Kwik, Kwek en Kwak. Hoe het met haar is dat is onduidelijk, maar er is een strip die suggereert dat ze mogelijk astronaut is geworden.

3. Donald Duck was vroeger ‘verboden’ in Finland

Er gaat een verhaal dat Donald Duck rond 1977 verboden was in Finland omdat hij geen broek zou dragen. Dat is echter een broodje aap verhaal. Het is wel waar dat het tijdschrift een tijdje niet werd geïmporteerd vanwege geldproblemen in het land. In Amerika verschenen vervolgens koppen dat Finland Donald Duck had verbannen.

4. Hij is de zoon van Woerd Snater Duck en Hortensia Duck

De ouders van Donald heten Woerd Snater Duck en Hortensia Duck. Zijn moeder Hortensia is de zus van Dagobert Duck.

5. Hij heeft een Oscar gewonnen

Donald Duck is wel vijftien keer genomineerd geweest voor Oscar, maar heeft hem één keer gewonnen. Dat was in 1943, voor de anti-nazifilm Der Fuehrer’s Face. Dit is een korte Amerikaanse propagandafilm waarin Hitler belachelijk wordt gemaakt.

6. Hij is geboren op vrijdag de 13e

Gewoonlijk is een stripfiguur jarig op de dag dat hij het eerst verschijnt. Maar in een strip in eind jaren 40 werd bekend dat Donald Duck is geboren op vrijdag de 13e. In zijn officiële biografie, gepubliceerd in 1941, staat ook dat hij op vrijdag de 13e is geboren. Fans hebben daarmee uitgerekend dat het 14 maart 1914 moet zijn geweest.

7. Zijn eerste liefde was niet Daisy

Net als Mickey en Minnie Mouse zijn Donald en Daisy één van Disney’s meest geliefde koppels. Toch was Daisy niet de eerste liefde van Donald, dat was namelijk Donna. Het is wel de vraag of zij misschien niet dezelfde eend was met een andere naam. In 1951 probeerde Disney dit op te helderen door ze beide in één strip te laten verschijnen, waarin Donna Daisy jaloers maakt door met Donald te flirten. Video: https://www.youtube.com/watch?v=OKDrARazNXY

8. Zijn tweede naam is Fauntleroy

Deze tweede naam werd bekend in de film Donald Gets Drafted uit 1942. Hij is voor zover bekend het enige Disney karakter met een officiële tweede naam. Zijn naam is dus volledig: Donald Fauntleroy Duck.

9. Hij heeft een ster op de Walk of Fame

Donald Duck is een van de fictionele karakters op de Hollywood Walk of Fame.

10. Hij heeft in meer films gespeeld dan elk ander Disney karakter

Donald Duck verschijnt in wel meer dan 200 films. Dat zijn er meer dan elk ander Disney karakter.

Neem een abonnement op Donald Duck.<< Terug